Μαργέλος Στέφανος

stefanos margelos

ΔΗΛΩΣΗ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Με το συνδυασμό: «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα»

Ο Δήμος Ναυπλιέων φέρει το βάρος μιας σπουδαίας κληρονομιάς, πολιτικής και ιστορικής, αλλά και την ευθύνη να φανεί αντάξιος της πλούσιας Ιστορίας της χώρας. Εμείς, όλοι οι πολίτες του, θα πρέπει να βλέπουμε τους εαυτούς μας ως υπόχρεους συνεχιστές και όχι απλώς διεκπεραιωτές: με τις αποφάσεις μας έχουμε τη δυνατότητα (και την υποχρέωση) να αναπτύξουμε τον τόπο πάνω στα ισχυρά θεμέλια της ιστορίας μας.

Σήμερα, με την προσωπική προσπάθεια του Δημάρχου, Δημήτρη Κωστούρου, προωθούνται έργα ευρύτερης ανάπτυξης (λιμάνι Ναυπλίου, εκβάθυνση, μαρίνα, διαμορφώσεις σε μεγάλη κλίμακα στο Ιστορικό Ναύπλιο, Παραλιακό Μέτωπο Εισόδου πόλης κοκ), σύγχρονες υπο-δομές που θα επαναπροσδιορίσουν και θα αναβαθμίσουν το Δήμο μας. Παράλληλα δε με τα ήδη προγραμματισμένα έργα, υπάρχει μια σειρά από προτεραιότητες που πρέπει να δρομολογηθούν σε άμεσο χρόνο.

Ανάμεσά τους βρίσκονται ανάγκες αστικού σχεδιασμού του ευρύτερου Καλλικρατικού δήμου, με ανάπτυξη υπηρεσιών που θα προάγουν το επίπεδο διαβίωσης του πολίτη και με την επίλυση πολεοδομικών προκλήσεων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι θα πρέπει να βρούμε, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια, λύσεις για τυφλά μη οικοδομήσιμα οικόπεδα, με παραχωρημένους δρόμους, εντός των Καλλικρατικών οικισμών του Δήμου, τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από τους πολίτες παρότι επιβαρύνονται φορολογικά γι’ αυτά. Επιπλέον οφείλουμε να εμβαθύνουμε το σχεδιασμό μας για την ανάδειξη του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής σε σχέση με τα μοναδικά, σε καλλιτεχνική και αρχαιολογική αξία, μνημεία της γης μας. Να αξιοποιήσουμε τη θέση και το μελλοντικό χαρακτήρα του λιμανιού για την μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη (αγροτική, εμπορική, τουριστική) και για την μετατροπή του Δήμου σε πόλο έλξης και προορισμού.

 

Καθίσταται έτσι σαφές ότι στα προσεχή χρόνια ο Δήμος Ναυπλιέων θα χρειαστεί κάθε δυνατή ενίσχυση σε επιστημονικό τεχνικό επίπεδο για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή και προσαρμογή των εξαιρετικά σημαντικών αυτών έργων. Η δουλειά έχει  ξεκινήσει από τον Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι ξέρει να αξιοποιεί τα υπάρχοντα μέσα, χωρίς να αναλώνεται σε στείρες, μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις που δεν ανταποκρίνονται στη ρεαλιστική πραγματικότητα και στην οικονομική συγκυρία της εποχής η οποία απαιτεί έργα και όχι πολιτικά λόγια.

 

Εκτιμώντας την ειλικρινή αυτή προσπάθεια, συστρατεύομαι στο πλευρό του Δημήτριου Κωστούρου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο συνδυασμό του «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα», για να βοηθήσω κι εγώ με τις ειδικές τεχνικές γνώσεις μου στην ανάπτυξη του τόπου. Στο πλευρό ενός ανθρώπου που τον διακρίνει το αγωνιστικό πνεύμα, κάτι που είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά αφού τον πρωτοσυνάντησα κατά τα παιδικά μας χρόνια, στα θρανία του Δημοτικού Σχολείου…

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Επώνυμο  :  ΜΑΡΓΕΛΟΣ
Όνομα :  ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Όνομα πατέρα:  ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ
Όνομα μητέρας:  ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Χρονολογία γέννησης  :  15  MΑΡΤΙΟΥ  1967
Τόπος κατοικίας   :  ΝΑΥΠΛΙΟ – ΝΙΚΗΤΑΡΑ 12  Τ.Κ. 21100
Επάγγελμα   :  ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ –  ΠΟΛ.  ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκα  το 1967 και μεγάλωσα στο Ναύπλιο . Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στην Πρόνοια όπου και τελείωσα  στο 3Ο Δημοτικό Σχολείο Πρόνοιας Ναυπλίου. Το  απολυτήριό μου το πήρα από το 1ο Λύκειο Ναυπλίου (Γυμνάσιο – Λύκειο) και σπούδασα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό αποκτώντας πιο ολοκληρωμένη και άρτια εκπαίδευση τον τομέα των σπουδών μου.

Το πρώτο μου Πτυχίο ως «Πτυχιούχος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ» το απέκτησα στην Ελλάδα την 8η Φεβρουαρίου 1988  και με Βαθμό αποφοίτησης  Λίαν Καλώς  Επτά ( 7,00/ 10,00 ).

Στη συνέχεια συνέχισα τις σπουδές μου στο εξωτερικό και απέκτησα το Πτυχίο του «Διπλωματούχου  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ  ΜΗΧAΝΙΚΟΥ» στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ του ΜΙΛΑΝΟΥ  την  22α  Δεκεμβρίου  1995  και με Βαθμό αποφοίτησης  ΄Αριστα  «Ογδόντα οκτώ εκατοστά»  ( 88 / 100 ).

Με  Ιδιωτικό Αρχιτεκτονικό – Τεχνικό Γραφείο Μελετών Κατασκευών στο Ναύπλιο οδός  ΝΙΚΗΤΑΡΑ  12   από το 1991 με συνεχή λειτουργία έως και σήμερα Δραστηριοποιούμαι στον τομέα της Οικοδομικής Ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας με πληθώρα ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ έργων ( Συγκροτημάτων Κατοικιών – Μονοκατοικιών – Επαγγελματικών Κτιρίων  – Συγκροτημάτων Μονοκατοικιών ) τόσο στο Ναύπλιο, το Αργος , στους Τουριστικά Ανεπτυγμένους Οικισμούς του Νομού όπως το Τολό , Δρέπανο, Ασίνη, Λευκάκια, Βιβάρι, αλλά και τους Οικισμούς όπως η Αρια, Αγία Κυριακή, Νέα Τίρυνθα, Αγ. Ανδριανός, Αργολικό, Αγία Τριάδα, Δαλαμανάρα, Ανυφί, Δενδρά, Μάνεση, Νέο Ροεινό καθώς και στην Πολεοδομική ενότητα της Αθήνας.

Με πτυχίο ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ τάξης Β’ Στην  κατηγορία  6

«Αρχιτεκτονικαί  Μελέται  Κτιριακών  Έργων» και τάξης Α’ Στην  κατηγορία  7  « Ειδικαί Αρχιτεκτονικαί   Μελέται  (Διαμόρφωσις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, μνημείων, αποκατάστασις – διατήρησης παραδοσιακών κτιρίων  και Οικισμών και τοπίου)» και την δυνατότητα να συμμετέχω σε δημόσιους διαγωνισμούς μελετών, δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε μελέτες του Δήμου και έχω αποφύγει  να χαρακτηριστεί το ενδιαφέρων μου για την Αειφόρο Ανάπτυξη του Δήμου Ναυπλίου, ότι προέρχεται από  τυχόν προσωπικά οικονομικά συμφέροντα.

Χρησιμοποιώντας το πτυχίο του μελετητή για  μελέτες με Ιδιαίτερο Ιστορικό αλλά και

Αρχιτεκτονικό Ενδιαφέρων όπως της «Μελέτης Αποτύπωσης Αρχιτεκτονικών Μελών εντός του κοίλου του Σταδίου Επιδαύρου» εντός του αρχαιολογικού χώρου του Θεάτρου της Αρχαίας Επιδαύρου σε συνεργασία με το Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε. .(Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για Την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Εργων) και την Ε.Σ.Μ.Ε. (Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων

Επιδαύρου) Της αρχιτεκτονικής αποτύπωσης της «ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ» του Ελληνικού στο Κεφαλάρι ΑΡΓΟΥΣ σε συνεργασία με την Δ’ ΕΠΚΑ Ναυπλίου.

Ενδιαφέρον που προήλθε από την αγάπη μου για την ευρύτερη περιοχή της Αργολικής

Γής  αλλά και της εξειδίκευσης και των ειδικών γνώσεων στην αποτύπωση , τεκμηρίωση και

ανάδειξη Μνημείων και Συνόλων  που απέκτησα από τα ειδικά μαθήματα κατά την διάρκεια των σπουδών μου στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ του ΜΙΛΑΝΟΥ.

Με επιτυχή Διετή Θητεία ως μέλος της τετραμελούς  Επιτροπής Πολεοδομικού και

Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) του Δήμου ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, υπηρέτησα

αφιλοκερδώς (μη αμοιβόμενη υπηρεσία) κατά τα έτη (2011 – 2012) ως Διπλωματούχος

Αρχιτέκτονας Μηχανικός  και    Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΤΕΕ

Πελ/σου).