Απόψεις

Πάρκο ΟΣΕ: Η πόλη μου μέσα από ένα μεγάλο παιχνίδι...

Πάρκο ΟΣΕ: Η πόλη μου μέσα από ένα μεγάλο παιχνίδι...

Στα αστικά κέντρα τα πάρκα αποτελούν χώρους πρασίνου, παιδικών χαρών αλλά κυρίως χώρους περιπάτου.

Χώροι ανάσας για μια πόλη. Αν και στις σύγχρονες κοινωνίες η δομή και λειτουργία των πάρκων έχει αλλάξει λόγω του διαφοροποιημένου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Στο ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ της πόλης μας ο επισκέπτης, εκτός από το πράσινο, συναντά το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας “Ο ΣΤΑΘΜΟΣ” που στεγάζεται στην αποθήκη του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού και δημιουργήθηκε από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό ΄Ιδρυμα, το θεατράκι, το καφενεδάκι- χώρος συνάντησης των πάρκων- και το Δημοτικό Ωδείο που στεγάζεται στα παλιά εκδοτήρια εισητηρίων του τρένου.

Το ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ όμως αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της σύγχρονης με την παλιά πόλη του Ναυπλίου.

Η “Επόμενη Μέρα” θα μπορούσε να δώσει στο ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ τον αέρα και το ύφος ενός εκπαιδευτικού παιδότοπου με παιχνίδια αντικείμενα και παιχίδια δράσης που θα προετοιμάζουν το παιδί επισκέπτη και το παιδί πολίτη αυτής της πόλης να γνωρίσει το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου- ιστορία, αρχιτεκτονική, κοινωνική ζωή- με τρόπο δημιουργικό και παιχνιώδη. Το ΠΑΡΚΟ και η ιστορία του θα είναι ο συνδετικός κρίκος του χθες με το σήμερα μέσα από ένα παιχνίδι – τρένο που θα τριγυρίζει το Πάρκο από την Είσοδο του σήμερα μέχρι την Έξοδο του χθες…

Ως υποψηφία του συνδυασμού “ Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα” εύχομαι να καταφέρουμε την επόμενη μέρα μέσα απο μια εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών να δώσουμε στους μικρούς πολίτες και επισκέπτες ένα πρωτότυπο και πρότυπο πάρκο- παιδότοπο που θα συνδέει , σαν τις ράγες του τρένου, το σήμερα με το χθες αυτής της πόλης…..της πόλης μας.

Της Πόπης Καλκούνου,
Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου με τον Συνδυασμό Ναύπλιο Επόμενη Μέρα, του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.