Επικαιρότητα

Ήταν όλοι εκεί στην Tελετή βράβευσης και απονομής τιμών του 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου

Ήταν όλοι εκεί στην Tελετή βράβευσης και απονομής τιμών του 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου

Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Βασίλη Σιδέρη του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννη Μπόλλα και με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ναυπλίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, παρουσία όλων των κρατικών, Τοπικών, Δημοτικών και εθελοντικών φορέων της Αργολίδας και με πλήθος κόσμου, έγινε η Εκδήλωση Απονομής Τιμών, σε όλους τους συντελεστές (θεσμικούς, Χορηγούς, Εκπαιδευτική κοινότητα και Εθελοντικές Ομάδες) που συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου. Επίσης έγιναν οι απονομές στους Νικητές Μαθητές και Μαθήτριές των αγωνιστικών κατηγοριών των 5 χιλ. Σχολείων και ανακοινώθηκαν οι νέες ημερομηνίες των αγώνων για το 2017 (27/11/16 Παλαμήδειος Άθλος και  5/03/17 Μαραθώνιος Ναυπλίου).

dsc 0461

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, συνεχάρη την Ο.Ε. για την σημαντική πρωτοβουλία της να καθιερώσει στην πόλη του Ναυπλίου τον Μαραθώνιο, αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διοργάνωση του 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου επαναλαμβάνοντας την δέσμευση να συνεχίσει να είναι αρωγός  στην σπουδαία και με όλα εκείνα τα πρωτόγνωρα χαρακτηριστική της συ στράτευσης όλων για την επιτυχία της διοργάνωσης. Δεν παρέλειψε να τονίσει τα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για τον Νομό και την ευρύτερη  Περιφέρεια. Τόνισε δε  την πίστη της περιφέρειας ότι ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου αποτελεί θεσμό και παράδειγμα για τα αθλητικά δρώμενα της Αργολίδας, της Πελοποννήσου, της Ελλάδας.

dsc 0521

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Ο.Ε., κ. Δημήτρης Κωστούρος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού δρομικού  αθλητικού γεγονότος, αναφέρθηκε στην πανθομολογούμενη επιτυχία της διοργάνωσης και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες , τους θεσμικούς φορείς, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του αγώνα. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όλες τις εθελοντικές οργανώσεις που αποτέλεσαν την καρδιά της διοργάνωσης αλλά και στους πολίτες και τις επαγγελματικές τάξεις που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον Μαραθώνιο με την υποδειγματική εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και την πολύπλευρη υποστήριξη με τις ενέργειές τους αλλά και με την παρουσία τους των αγωνιζομένων. Τέλος αναφέρθηκε στις νέες πρωτοβουλίες της Ο.Ε. που υλοποιήθηκαν με επιτυχία το 2016 και που κατέταξαν τον Μαραθώνιο Ναυπλίου στην ποιοτική κορυφή αντίστοιχων διοργανώσεων (Πρόγραμμα προετοιμασίας Δημοτών δρομέων, Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος, Μουσικό Πρόγραμμα, Πρόγραμμα επισκέψεων συνοδευτικών προσώπων – Τουριστική σύνδεση με αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία (Ναύπλιο, Παλαμήδι, Επίδαυρο και Μυκήνες), Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, ) και με τις οποίες ολοκληρώθηκε η Αθλητική Γιορτή η οποία ξεπέρασε τα όρια της Πόλης του Ναυπλίου, του Νομού της Αργολίδας αλλά και της Πελοπόννησο σε μία δύσκολη για την χώρα μας συγκυρία.

dsc 0552

Παρέδωσε, το κοινωνικό μέρισμα των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Μαραθωνίου, από την  συμμετεχή στο αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ. στην Ενορία της Ευαγγελίστριας για τα γεύματα Αγάπης

Ανακοίνωσε την ημερομηνία του Αγώνα του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2017 για της 5/03/17 και του ιστορικού Παλαμήδειου Άθλου για τις 27 /11/ 2016.

dsc 0595

Τέλος, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Ο.Ε. που συνέβαλλαν στην προσπάθεια του Δήμου Ναυπλιέων  και συγκεκριμένα: τον  Δημοτικό Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος ( ΔΟΠΠΑΤ), την Περιφερική Ενότητα Αργολίδας, τον ΣΕΓΑΣ, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και όλους τους Θεσμικούς και Εθελοντικούς φορείς

Στο σημείο αυτό διαβάστηκε ο Χαιρετισμός του Γ.Γ. του ΕΟΤ κ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου

dsc 0534

«Ο 3ος Μαραθώνιος του Ναυπλίου  σε συν-διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ, του Δήμου Ναυπλιέων  -ο οποίος εκπροσωπείται μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) -και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα συλλογικής προσπάθειας για την ανάδειξη μίας ιδέας γενικής αποδοχής. Δηλαδή, μία άξια συγχαρητηρίων  βέλτιστη πρακτική που θα πρέπει να αποτελέσει πιλότο για την υλοποίηση πολλών ανάλογων πρωτοβουλιών στην Ελλάδα. …….

Τέλος θέλω να συγχαρώ  όλους τους συντελεστές αφού έπειτα από την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία 3 ετών, η διοργάνωση έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί την μεγάλη γιορτή της Πελοποννήσου»

dsc 0562