Επικαιρότητα

Δήλωση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για το προσφυγικό θέμα

Δήλωση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για το προσφυγικό θέμα

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος έκανε την ακόλουθη επισήμανση κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης, όσον αφορά τους πρόσφυγες που ακούγεται ότι θα φιλοξενηθούν στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ιρίων.

”Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα φιλοξενίας προσφύγων και όλα όσα ακούγονται αποτελούν φήμες. Το μόνο δεδομένο που υπάρχει είναι η προφορική ενημέρωση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την πιθανότητα μετακίνησης στο μέλλον.Γι αυτή την εξέλιξη ενημέρωσα ήδη τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ενώ ζήτησα από τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ να μας ενημερώσει εγγράφως στην περίπτωση που ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση. Κατά συνέπεια όλα όσα ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όταν και εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει και υπεύθυνη ενημέρωση τόσο στους δημοτικούς συμβούλους όσο και στην κοινωνία.”

Τέλος πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για την μετακίνηση αλλοδαπών δεν απαιτείται η έγκριση του δήμου, όπως έχει γίνει σε όλη την επικράτεια, παρά μόνο συμφωνία του ΟΗΕ με ιδιώτες επιχειρηματίες.