Επικαιρότητα

Δημήτρης Κωστούρος: Ένα πράγμα χρειάζεται ο άνθρωπος στην ζωή του, να ξέρει να μαθαίνει - Γιατί το είπε αυτό ο Δήμαρχος Ναυπλιέων!!!

Δημήτρης Κωστούρος: Ένα πράγμα χρειάζεται ο άνθρωπος στην ζωή του, να ξέρει να μαθαίνει - Γιατί το είπε αυτό ο Δήμαρχος Ναυπλιέων!!!

Το πρώτο συμπόσιο ποίησης πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Φουγάρο σε μία κατάμεστη αίθουσα με τους Δημάρχους της Αργολίδας και τον Αντιπεριφεριάρχη να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού τους ζητήθηκε να απαγγείλουν ποίηματα από Αργολιδείς ποιητές, όποιο αυτοί ήθελαν.

Στην αρχή της εκδήλωσης ζητήθηκε από τους πρωταγωνιστές να τραβήξουν ένα χαρτί από τέσσερα που κρατούσε ο παρουσιαστής και έγραφαν τα στοιχεία της φύσης και να πουν στην συνέχεια κάτι σχετικό. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, τράβηξε το στοιχείο του χώματος και όταν του ζητήθηκε να μιλήσει γι αυτό, αναφέρθηκε στον Πατέρα του που έχει χάσει πριν ενάμισι χρόνο περίπου σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, λέγοντας χαρακτηριστικά…”Υπήρχε ένας άνθρωπος εδώ, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον δήμο μας και με έχει επηρεάσει περισσότερο από κάθε άλλον άνθρωπο στην ζωή μου, ο άνθρωπος αυτός στην ουσία με έμαθε για την ζωή,με έμαθε για το πως πρέπει να προχωράω και πως πρέπει να προσπερνάω ότι βρίσκω μπροστά μου. Αυτό που έχω κρατήσει όμως πολύ καλά στο μυαλό μου είναι μια κουβέντα…ένα πράγμα χρειάζεται ο άνθρωπος στην ζωή του, να ξέρει να μαθαίνει…και εγώ αυτό που θέλω είναι να μάθω να μαθαίνω. Αυτός ο άνθρωπος εδώ και ενάμιση χρόνο είναι στο χώμα. Έτσι συνδέεται με αυτό που τράβηξα πριν από λίγο…” ( Δείτε το σχετικό απόσπασμα πατώντας ΕΔΩ )

Στην συνέχεια οι τρεις Δήμαρχοι της Αργολίδας εκτός της Επιδαύρου και ο Αντιπεριφερειάρχης διάβασαν τα ποιήματα που είχαν ετοιμάσει σε μία πάρα πολύ όμορφη βραδιά που διοργάνωσε το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

Ο κ.Κωστούρος διάβασε τρία ποιήματα του Νίκου Καρούζου τα οποία μιλούσαν για το Ναύπλιο.