Επικαιρότητα

Διήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τα 184 χρόνια από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Διήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τα 184 χρόνια από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μαζί με τους συνδιοργανωτές του Ναυπλιακού Ιδρύματος “Ιωάννης Καποδίστριας”, του ΔΟΠΠΑΤ, του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας, σχετικά με τις διήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τα 184 χρόνια από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο.
Παρών στην συνέντευξη τύπου και το μέλος της παράταξης μας αλλά και πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, κ.Καλκούνου.

Εκατόν ογδόντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, του ανθρώπου που σημάδεψε με την πολιτική και την ανθρωπιστική δράση του, το Ναύπλιο, την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το Ναυπλιακό Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας, τον ΔΟΠΠΑΤ, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας , τιμούν την μνήμη του με ένα διήμερο εκδηλώσεων, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 ,στο Ναύπλιο. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αρχιερατικό και πολιτικό μνημόσυνο, όπως επίσης και πολιτιστικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015,στις 19.30, στο Βουλευτικό με την ομιλία του κ. Ιωάννη Μπουμπάρη με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας, ένας Έλληνας που επέστρεψε χωρίς προϋποθέσεις» και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 με το μνημόσυνο στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Μετά το μνημόσυνο, θα ακολουθήσει παραδοσιακό τελετουργικό με κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του διημέρου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων χορούς και τραγούδια από το Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών.

Τις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν, πρεσβευτές, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, βουλευτές, δήμαρχοι, δικαστικοί, καθώς και πλήθος κόσμου που δεν ξεχνά τη μεγάλη προσφορά του Πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και συνεχίζει να τιμά την μνήμη του.