Επικαιρότητα

Διεθνής ποδηλατικός αγώνας το 2016 στο Ναύπλιο

Διεθνής ποδηλατικός αγώνας το 2016 στο Ναύπλιο

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Θανάσης Τερζής συμφώνησαν όπως το 2016 διεξαχθεί διεθνής ποδηλατικός αγώνας στην πόλη του Ναυπλίου.

Αυτό επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, στην σημερινή συνέντευξη τύπου που έγινε το πρωί (Παρασκευή) στην αίθουσα του Βουλευτικού. Ο κ. Κωστούρος, στην έναρξη της ομιλίας του, ευχαρίστησε τον κ. Τερζή για την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τοποθέτησε την εν λόγω διοργάνωση στον σχεδιασμό του Δήμου όσον αφορά τον αθλητικό τουρισμό.

 Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι για την προβολή του ιστορικού Ναυπλίου έχουν γίνει οι αναγκαίες κινήσεις ώστε η πόλη να είναι φιλικός αθλητικός προορισμός. Θεώρησε ότι, με την βοήθεια και την συμβολή όλων θα επιτευχθεί το ποθητό αποτέλεσμα, δηλαδή η άριστη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

 Ευχαρίστησε, επίσης, την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας – για την ανταπόκριση της ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ασφάλειας των αθλητών -, το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, το Νοσοκομείο Αργολίδας και το ΕΚΑΒ.

Τέλος, ευχαρίστησε τους ανθρώπους των Μ.Μ.Ε. για την βοήθεια τους στην προώθηση των αθλητισμού της περιοχής

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΟΠ κ. Θανάσης Τερζής, που ανέφερε ότι στο Ναύπλιο θα διεξαχθεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές διοργανώσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον έντονο συναγωνισμό που υπάρχει στο αγώνα των ανδρών λόγω της παρουσίας των καλύτερων αθλητών του πεντάλ.

Ευχαρίστησε τον κ. Κωστούρο, που από την πρώτη συνάντησή τους ήταν θετικός και έκανε ότι ήταν, ανθρωπίνως, δυνατό για την ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα, καλύπτοντας την διαμονή και διατροφή σε 250 μέλη των αποστολών που συμμετέχουν. Στάθηκε ακόμη στην τεράστια προσφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προωθεί τον αθλητικό τουρισμό, εν μέσω κρίσης και αναδεικνύει τις ομορφιές των περιοχών τους, όπως γίνεται με την πόλη του Ναυπλίου, περιοχή με έντονο ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον.