Επικαιρότητα

Επίσημη παρουσίαση των οργανωτικών λεπτομερειών του 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου

Επίσημη παρουσίαση των οργανωτικών λεπτομερειών του 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου

Με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Δημήτρη Κωστούρο, παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Βασίλη Σιδέρη, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννη Μαμουζέλου , του Γιάννη Μπόλλα και του Δ/ντη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών ( Ελλάδας) του Πανεπιστημίου του Harvard κ. Ιωάννη Πετρόπουλου, έγινε η επίσημη παρουσίαση των οργανωτικών λεπτομερειών του 3ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

dsc 0891

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού δρομικού αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο, την ανταπόκριση που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης και ευχαρίστησε όλους τους φιλάθλους δρομείς και τους Αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ο.Ε. και δήλωσαν μαζικά την συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου και μια από τις μαζικότερες στην Ελλάδα.

dsc 0902

Ευχαρίστησε τους Χορηγούς της διοργάνωσης, τους Δημότες που αγκάλιασαν την διοργάνωση και τους κάλεσε να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους αγώνες σαν φίλαθλοι, να κάνουν κερκίδες τα πεζοδρόμια και να χαρούν την ημέρα του αθλητισμού της πόλις τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Τροχαίας και των Στελεχών της Ο.Ε., διευκολύνοντας τους αγωνιζόμενους Αθλητές. Κάλεσε όλους τους πολίτες, η Κυριακή 6/03/2016 να είναι η μέρα χωρίς αυτοκίνητα για την πόλη του Ναυπλίου καθώς η δρόμοι που διατρέχουν οι Αγωνιζόμενοι θα είναι κλειστοί από τις 08:00 μέχρι τις 15:00.

Ο Δ/της της Τροχαίας κ. Γεώργιος Σταμέλος, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες των Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων οι οποίες περιλαμβάνουν αναλυτικά:

Σάββατο 5/03/16 από 14.00 μέχρι Κυριακή 6/03/16, στις 15.30, κλειστές, Α. Συγγρού (σε όλο το μήκος της), Αμαλίας ( από Α. Συγγρού έως Σοφρόνη) Σιδηράς Μεραρχίας (από Πολυζωίδη έως Α. Συγγρού) και Φλέσα σε όλο το μήκος της.

Κυριακή 6/03/16 από 07:30 και μέχρι πέρατος των αγώνων 15:30 κλειστές και στα δύο ρεύματα:

- Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας

- Ναυπλίου-Ν. Κίου (έως Υπουργείο Συγκοινωνιών)

- Βασιλέως Παύλου,

- Σιδηράς Μεραρχίας

- Λεωφόρος Ασκληπιού

- Επαρχιακή οδός Ναυπλίου – από τον κόμβο Αγ. Ελεούσας έως τον κόμβο Αγ. Ανδριανού

dsc 0887

Ο Γενικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον αγώνα, και ανακοίνωσε τα συνολικά αριθμό των συμμετεχόντων ο οποίος ξεπέρασε τις 5.000 συμμετοχές, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εξάρωντας την μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Δ/νσης και της Τροχαίας Αργολίδας αλλά και του Νοσοκομείου Ναυπλίου τους οποίους ιδιαίτερα ευχαρίστησε.

Τέλος αναφέρθηκε στον συνολικό αριθμό του προσωπικού (εμμίσθου και εθελοντικού) που συμβάλει στην ασφαλή διεξαγωγή του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου και ο οποίος ανέρχεται σε 500 περίπου άτομα.

Αναφέρθηκε επίσης με λεπτομέρειες και στους αθλητές των δρόμων αντοχής που θα συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση στο Ναύπλιο.