Επικαιρότητα

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το “Energy Triathlon Tolo”

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το “Energy Triathlon Tolo”

Μια μοναδική Τριαθλητική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι συμμετέχοντες του Energy Triathlon Tolo, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ, την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και την Energy Races, σε συνεργασία με την CAREFULL και τους αθλητικούς συλλόγους Ν.Ο.Ναυπλίου & Κ.Ο.Ναυπλίου «Εύρος», την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Τολό του Ν. Αργολίδας.

Περισσότεροι από 300 αθλητές και αθλούμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στα αγωνίσματα της μέρας. Μετά τον πολύ επιτυχημένο αγώνα Τριάθλου “NafplioEnergyTriathlon” που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο στο Ναύπλιο, η καρδιά του Τριάθλου ξαναχτύπησε δυνατά στο Νομό Αργολίδας, αυτή τη φορά με αγώνα ΤριάθλουΟλυμπιακής απόστασηςπου περιλάμβανε 1.500μ κολύμβηση, 40χλμ ποδηλασία και 10χλμ τρέξιμο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και στους παράλληλους αγώνεςSuperSprintTriathlon, KidsTriathlon και Aquathlon. Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων έγινε στο πανέμορφο Τολό Αργολίδας, ενώ η διαδρομή της ποδηλασίας στην Ολυμπιακή απόσταση συνέδεσε ιστορικά τις Αρχαίες Μυκήνες με την πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας, το Ναύπλιο.

fb img 1475317855250

Νικητής του Τριάθλου Ολυμπιακής απόστασης ήταν ο Σταμάτης Ρώμας, με χρόνο 2:10:56. Ο Αιμίλιος Ζαχίλας τερμάτισε στην 2η θέση με 2:12:32 ενώ την 3η θέση πήρε ο Σωτήρης Δεδές με 2:14:02. Στις γυναίκες πρωταγωνίστησε η Αγγελική Μαρλαγκούτσου που κέρδισε τον αγώνα με 2:25:35. Την 2η θέση κατέλαβε η Αναστασία Τόμπρα με 2:33:59 και την 3η η Λιάνα Χασιώτη με 2:39:05. Στην Σκυταλοδρομία Τριάθλου ξεχώρισε η ομάδα του Ο.Φ.Ν.ΙΩΝΙΑ που κατέκτησε την 1η θέση με χρόνο 1:52:46.

Στο Aquathlon που διεξήχθη παράλληλα, νικητής ήταν ο Παναγιώτης Δημόπουλος (31:06), 2ος ήρθε ο Γιώργος Γκούντας (35:00) και 3ος ο Νίκος Αθανασόπουλος (37:15). Στις γυναίκες 1η ήταν η Μαριλού Καζαμαριώτη (35:16), 2η η Ραφαϊντίνα Πατρικέλλη (37:45) και 3η η Χριστίνα Γονίδη (39:09).

Στον αγώνα Super Sprint Triathlon, ξεχώρισε και πάλι ο Παναγιώτης Δημόπουλος που πήρε την 1η θέση στους άνδρες με 31:15, 2ος ήταν ο Άγγελος Μαυρογιάννης με 31:33 και 3ος ο Σπύρος Χρυσικόπουλος με 33:38. Στις γυναίκες την νίκη πήρε η Νίνα Μάρκου με 40:26, με 2η την Ιζαμπέλλα Καψούρου σε 42:59 και 3η την Σταματίνα Σιδερή με 49:49. Πρώτος στους παίδες ήταν ο LouisWoodgateμε 35:09 και πρώτη κορασίδα η Robyn Woodgate με 40:57. Στον παιδικό αγώνα Kids Triathlon, ξεχώρισε η Στέλλα Ρώτα που τερμάτισε σε 21:01 ενώ πρώτος στα αγόρια ήταν ο Μάξιμος Αϊβατίδης με 19:44.

tolo

Αξιοσημείωτη ήταν η αγωνιστική προσπάθεια του παρατριαθλητών του Τμήματος Θεραπευτικής Αγωγής “Ιωνάς” που έδωσαν γι’ ακόμη μία φορά μαθήματα ήθους και αγωνιστικότητας, συναγωνιζόμενοι επάξια τους αρτιμελής συναθλητές τους.

Η Garmin, η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ηλεκτρονικών ειδών, και η DHL Express, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ταχυμεταφοράς παγκοσμίως, υποστήριξαν το EnergyTriathlonToloως OfficialSponsors. Η PEARL IZUMI, η κορυφαία και εξειδικευμένη αθλητική μάρκα στον εξοπλισμό ένδυσης και υπόδησης, καθώς και η SCOTT, κορυφαίο brandποδηλάτων παγκοσμίως, συμμετείχαν στον αγώνα ως Official Partners.

Ο Apostolidis Dive, με το κορυφαίο κολυμβητικό και τριαθλητικό brand Zone3, καθώς και το κατάστημα ποδηλάτων SELLIS BIKEστο Ναύπλιο, που φρόντισε για το bikeserviceτων αθλητών τη μέρα του αγώνα, ήταν OfficialPartners του EnergyTriathlonTolo. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», η ARGOS Security, οι LoutrakiLIFEGUARDS και το HIGH5 συγκαταλέγονται επίσης ανάμεσα στους OfficialPartnersτης διοργάνωσης.

Στους CommunicationSponsors του EnergyTriathlonToloπεριλαμβάνονται: τοwww.RunningNews.gr, το MBIKE (www.mbike.gr), το www.TriNews.gr, το SPORT24 (www.Sport24.gr), το www.DiscoverNafplio.gr, το www.Runster.gr, και το www.FitnessPulse.gr.

Επιπλέον των χορηγών, την διοργάνωση υποστήριξαν και Φορείς που συνέβαλαν σημαντικά στην πραγματοποίηση του EnergyTriathlonToloόπως: το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, η Τροχαία Ναυπλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού, το ΕΚΑΒ, τα Νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους, ο Ερυθρός Σταυρός και άλλοι εθελοντές από το Τολό και το Ναύπλιο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Energy Triathlon Tolo, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, κο Δημήτρη Κωστούρο, ευχαριστεί όλους τους αθλητές και αθλούμενους που έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της Διοργάνωσης.

#EnergyTriathlonTolo

Ακολουθήστε την διοργάνωση στο Facebook @EnergyRaces το Instagram @EnergyRaces.grκαι το Twitter@EnergyRaces>