Επικαιρότητα

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος κοντά στους ανθρώπους με αναπηρία!!!

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος κοντά στους ανθρώπους με αναπηρία!!!

Στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΔΙΧΤΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ». Αφορμή αυτής της ημερίδας ήταν η 3η Δεκεμβρίου, όπου είναι η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

dsc 0147

Στην ημερίδα αυτή παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος , ο οποίος συντέλεσε τα μέγιστα για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση με την οικονομική βοήθεια που προσφέρθηκε από τον Δήμο.

Η πρόεδρος των ΑΜΕΑ Αργολίδας κ.Παπαγεωργοπούλου ευχαρίστησε θερμά τον ‘’Δήμαρχο μας’’ όπως χαρακτηριστικά είπε και τον αποκάλεσε διαμάντι.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

”Είναι κοινά αποδεκτό ότι η υποχρέωση κάθε σύγχρονης κοινωνίας, καθενός ξεχωριστά και ιδιαίτερα όσων υπηρετούν θεσμικά το κοινωνικό σύνολο, είναι η διαχείριση και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, των ανθρώπων με αναπηρία. Ειδικά η τοπική αυτοδιοίκηση και θέλω να το ξεχωρίσω αυτό, λόγω της αμεσότητας της επαφής με την κοινωνία, επιλέγει να λειτουργεί πιο ανθρωποκεντρικά. Να λειτουργεί με σεβασμό στις ανθρώπινες ανάγκες ειδικά αν αυτές αφορούν συνανθρώπους μας, οι οποίοι αφού βίωσαν για δεκαετίες τον κοινωνικό αποκλεισμό που συνόδευε την διαφορετικότητα, οργανωμένοι πια σε δραστήρια σωματεία και ευτυχώς, έχουμε ένα από αυτά στην περιοχή μας, κατακτούν ολοένα και περισσότερα από τα δικαιώματα τους. Μέσα από την εγρήγορση των αναπήρων και των οργανώσεων τους το σκηνικό άλλαξε. Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις, οι οποίες ανάγκασαν όλους παγκοσμίως να συνεργαστούν και να χαράξουν μία πολιτική που σέβεται, προστατεύει, προάγει και κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των ατόμων με αναπηρίες, καταργώντας τις διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα.

Σε ότι με αφορά προσωπικά, επιμένω να βλέπω πρωτίστως την αισιόδοξη και θετική πλευρά και να μην προσθέτω πόντους στην διάχυτη μιζέρια. Δεν θα πω τι σχεδιάζουμε να κάνουμε, γιατί μοιραία θα χρησιμοποιήσω το ‘’θα’’ και ξέρετε ότι το θα έχει υποστεί μία τεράστια βλάβη στην αξιοπιστία του σαν λέξη και μάλιστα όταν ακούγεται από κάποιον που ασχολείται με τα κοινά. Προτιμώ σε μία επόμενη συνάντηση μας να σας πω τι κάναμε. Έτσι κι αλλιώς κρινόμαστε όλοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς μας και όχι από τις ευχές και τους ευσεβείς μας πόθους.

dsc 0143

Πριν το τέλος της ομιλίας του ο κ.Κωστούρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κ.Παπαγεωργοπούλου (πρόεδρο Αμέα Αργολίδας) για όλα όσα έχει προσφέρει μέχρι τώρα αλλά και για αυτά τα οποία είπε για τον ίδιο στην δική της ομιλία (αφού η βοήθεια κυρίως η οικονομική για να γίνει αυτή η ημερίδα  ήταν πάρα πολύ μεγάλη από τον Δήμο Ναυπλιέων). Βέβαια ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ.Κωστούρος ανέφερε ότι τα εύσημα και οι ευχαριστίες πάνε σε όλο το δημοτικό συμβούλιο και γενικότερα στον Δήμο Ναυπλιέων αφού η απόφαση για να προσφερθεί αυτή η βοήθεια πάρθηκε από όλους.”