Επικαιρότητα

Ο συγγραφέας και Ακαδημαϊκός Dominique Fernandez πραγματοποίησε διάλεξη στο Ναύπλιο

Ο συγγραφέας και Ακαδημαϊκός Dominique Fernandez πραγματοποίησε διάλεξη στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργάνωσαν εκδήλωση στο Ναύπλιο, με ομιλητή τον μεγάλο Γάλλο συγγραφέα και Ακαδημαϊκό Dominique Fernandez. Η διάλεξη είχε σαν θέμα ”Μεσόγειος πλούτος και κίνδυνοι ενός πολιτισμού διασταυρώσεων”.

epomeni 012 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων καλοσώρισε τον Γάλλοο συγγραφέα λέγοντάς του: ”Είναι μεγάλη τιμή που σας έχουμε στην πόλη μας το Ναύπλιο και ανυπομονούμε να σας ακούσουμε, περιμένουμε να αλλάξετε λίγο τις αγάπες σας και να αγαπήσετε λίγο περισσότερο και την Ελλάδα”.

Από την πλευρά του ο Γάλλος Συγγραφέας Dominique Fernandez τόνισε: Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την ζεστή υποδοχή που μου κάνατε, αγαπάω πολύ και το Ναύπλιο και την Ελλάδα αφού έχω επισκεφτεί πολλές φορές την πόλη σας. Είμαι ενθουσιασμένος που γνωρίζω σήμερα πάρα πολλούς Ναυπλιώτες. 

H επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στο Ναύπλιο κ.Τζαννετουλάκου Αικατερίνη αλλά και η μορφωτική ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας  Marie-Christine Vandoorne ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για τη φιλοξενία, με ιδιαίτερα θερμά λόγια.

Την μετάφραση της διάλεξης έκανε ο συγγραφέας Φίλιππος Δρακονταειδής.