Επικαιρότητα

Σημαία εκκίνησης για το ιστορικό Ράλλυ, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, στο Ζάππειο

Σημαία εκκίνησης για το ιστορικό Ράλλυ, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη  Κωστούρο, στο Ζάππειο

Η αυλαία του ιστορικού Ράλλυ Ελλάδας  άνοιξε σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00, στο ν προαύλιο χώρο του Ζάππειου.

Στις 11:00 το πρωί, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, ως ένας  εκ των διοργανωτών, έριξε τη σημαία εκκίνησης στα πρώτα αγωνιστικό αυτοκίνητα των κατηγοριών Sporting και Regularity.

rally3

Τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται και τα πληρώματα τους κατευθύνονται  ήδη προς την Πελοπόννησο για να ολοκληρώσουν την πρώτη ημέρα του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος στο κέντρο του αγώνα, το Ναύπλιο, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

rally4

H  ταυτόχρονη εκκίνηση των αυτοκινήτων Sporting και Regularity που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά έδωσε φέτος ξεχωριστό ενδιαφέρον στην εκδήλωση, αφού ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, τόσο για πληρώματα όσο και για τους θεατές.

rally1

Οι δηλώσεις των συμμετεχόντων:
101    MARCATTILJ Paolo – GIAMMARINO Francesco    PORSCHE 911 2.0 SWB
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι η 4η φορά μας (2013-2016). Αγαπάμε την Ελλάδα. Ο αγώνας είναι καινούριος για μας, διότι πρόκειται για εντελώς νέα διοργάνωση, νέο κέντρο του αγώνα και νέες διαδρομές».
102    HABERL Michael – HABERL Sebastian    PORSCHE 911
«Αγαπάμε το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος. Μας αρέσουν οι ελληνικοί δρόμοι, ενώ οι ε.δ. είναι πολλές και απαιτητικές. Θέλουμε να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση».
103    KATSAOUNIS Ιoannis – MANSOLAS Matthew    VW Golf
«Ο αγώνας είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένος και ο καιρός καλός, κάτι που βοηθάει. Όταν συμμετέχεις σε αγώνα θέλεις πάντα να κερδίσεις και αυτός είναι ο στόχος μας».
104    MOUSTAKAS Spyridon – MOUSTAKAS Nikolaos    ALFA ROMEO Alfasud        
«Ο αγώνας είναι λίγο πιο φτωχός σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Ο συνοδηγός μου είναι ο νεαρότερος στον αγώνα, καθώς έχει ηλικία 9,5 ετών. Ελπίζουμε να αποφύγουμε τα λάθη και στόχος μας είναι η τριάδα».
105    KOUNELIS Dimitris – KOUNELIS Angelos    BLMC Mini
«Πάμε να διασκεδάσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα συναγωνιστούμε και δεν θα στεναχωρηθούμε. Η οργάνωση ξεκινά με πολύ καλούς οιωνούς».
106    PALAVIDIS Manos – PALAVIDI Maria    BRITISH LEYLAND Mini
«Ο αγώνας είναι ευκαιρία, να δούμε κάποιους παλιούς φίλους και κάποιους φίλους από το εξωτερικό. Ο φετινός αγώνας απαιτεί αντοχή και όχι μόνο ακρίβεια. Όμως, χαιρόμαστε γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε μέρη που δε θα βλέπαμε σε άλλη περίπτωση».