Επικαιρότητα

Στην εκδήλωση του συλλόγου ''ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ'' ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος

Στην εκδήλωση του συλλόγου ''ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ'' ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος

Ο πολιτιστικός σύλλος Ναυπλίου ”ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”, διοργάνωσε το Σάββατο το βράδυ εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό, στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος στην ομιλία του τόνισε:

”Ο Σταικόπουλος την βραδιά της 29ης 1822 με ρεσάλτο κατέλαβε το Παλμήδι και έδωσε το σύνθημα της νίκης, το σύνθημα της απελευθέρωσης σε όλον τον Ελληνισμό και στον αγώνα του 1821. Μαζί με αυτό όμως έδωσε και την γενέθλια ημέρα της ελευθερίας για τους Ναυπλιείς. Αυτή την ημέρα γιορτάζουμε την ελευθερία μας είτε είναι από τον Τουρκικό ζυγό, είτε από οποιοδήποτε ζυγό. Μας έδωσε την ημέρα που θα μπορούμε να κοιτάμε για να διδασκόμαστε και αυτή η μέρα είναι τότε, πρέπει να κοιτάμε πίσω για να προχωρήσουμε μπροστά, έχουμε πολλές τέτοιες μέρες οι Έλληνες και πρέπει να είναι ο φάρος που θα μας οδηγούν στις ενέργειες του μέλλοντος που θα είναι πάρα πολύ δύσκολες.

Μίλησε για ενότητα ο κ.Αντιπεριφερειάρχης, μιλάμε για ενότητα που δεν υλοποιούμε και πρέπει να υλοποιήσουμε. Έχουμε χρέος το οποίο μπορούμε να καταλάβουμε μόνο αν κοιτάξουμε ποιων είμαστε απόγονοι. Ο Σταικόπουλος είναι ένας από αυτούς, είμαστε αντάξιοι, μπορούμε να σταθούμε αντάξιοι; Ας σταθούμε αντάξιοι λοιπόν. 

Να συγχαρώ τον αντιπροσωπευτικό σύλλογο της πόλης του Ναυπλίου, τον πρόεδρο του και το διοικητικό συμβούλιο και όλα τα μέλη για την σημερινή εκδήλωση, φυσικά την χορωδία και τον χοράρχη.  Ξέρω ότι θα έχουμε μία πολύ όμορφη βραδιά αλλά το μυαλό μας θα πρέπει να είναι πάντα εκεί, σε αυτούς που θα μας οδηγήσουν στο μέλλον.”