Επικαιρότητα

Συνάντηση με τον υπουργό υγείας, μέσα στην εβδομάδα, ζητά ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος

Συνάντηση με τον υπουργό υγείας, μέσα στην εβδομάδα, ζητά ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος

Με επιστολή του προς τον υπουργό υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος προσπαθεί να προωθήσει το θέμα της ορθής λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου το οποίο έχει καταρρεύσει λόγω της εγκατάλειψης από την διοίκηση με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Με την επιστολή του επιδιώκει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία του Δήμου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας, ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με την λειτουργία του νοσοκομείου Ναυπλίου. Το νοσοκομείο Ναυπλίου έχει καταρρεύσει, υπό το βάρος της χρηματικής ασφυξίας, της απομόνωσης του προσωπικού από την διοίκηση, τα εφημεριακά κενά, την υποστελέχωση του, και τις ελλείψεις σε βασικά υλικά και υποδομές.


Σε ένα Δήμο κατεξοχήν τουριστικό θεωρούμε αυτονόητο, ότι κατανοείτε το οξύτατο πρόβλημα που προκύπτει από την μη ύπαρξη ολοκληρωμένης δομής νοσοκομειακής περίθαλψης. Για το λόγο αυτό επιθυμούμε άμεσα μία συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το καυτό αυτό ζήτημα που απασχολεί ολόκληρο τον Δήμο Ναυπλιέων και την γύρω περιοχή.

Θέλουμε επίσης να σας μεταφέρουμε την αγωνία του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού προσωπικού και απλών πολιτών όπως αυτή διατυπώθηκε κατά την διάρκεια της 26ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων, με την βεβαιότητα ότι θα κατανοήσετε την αγωνία που επικρατεί στους εργαζόμενους σε ένα δύσκολο και ευαίσθητο πόστο, που καθημερινά αγωνίζεται για την ανθρώπινη ζωή.
Επομένως σας παρακαλούμε για τις τάχιστες δυνατές ενέργειές σας, ώστε να συναντηθούμε μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να επιλυθεί το επειγούσης φύσεως ζήτημα της ρύθμισης της λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου.

Επίσης σας παρακαλούμε όπως επιληφθείτε, σήμερα, του θέματος της άμεσης τοποθέτησης καρδιολόγου ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της εφημερίας του νοσοκομείου Ναυπλίου και να μην θρηνήσουμε θύματα.


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.