«Παλαμήδειος Άθλος», τεράστια και προστιθέμενη για τον τόπο αξία!

 «Παλαμήδειος Άθλος», τεράστια και προστιθέμενη για τον τόπο αξία!

Η Δημοτική Αρχή έχει κάθε λόγο να νοιώθει χαρά και ικανοποίηση, τόσο από τη μεγάλη συμμετοχή αθλητών, (πάνω από 2000 σε όλες τις διαδρομές) όσο και από την ευρεία προβολή της πόλης του Ναυπλίου από τα ΜΜΕ.

logo castle run 2018 grΟ «Παλαμήδειος Άθλος», ο οποίος ουσιαστικά λειτουργεί ως προπομπός του ετήσιου πια, μεγάλου Μαραθωνίου του Ναυπλίου είναι μια πολύ ξεχωριστή και άρτια διοργάνωση με έντονους συμβολισμούς, με επίκεντρο την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον τουρκικό ζυγό, η οποία αναβαθμίστηκε με σκληρή και καθημερινή δουλειά,αναδείχθηκε και καθιερώθηκε..

Φέτος λοιπόν πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες από παντού, συμμετείχαν στη δύσκολη ανάβαση των 999 σκαλοπατιών που οδηγούν στο Παλαμήδι, (συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και στόχο της οργανωτικής επιτροπής) επαναλαμβάνοντας συμβολικά τον άθλο των ελευθερωτών της πόλης.

Εντυπωσιακές εικόνες από το Ναύπλιο κατέκλυσαν τα εθνικά (αλλά και κάποια διεθνή) ΜΜΕ, προβάλλοντας τον τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και βέβαια για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο το Ναύπλιο πλημμύρισε από επισκέπτες επιτυγχάνοντας έτσι και το στόχο της δημοτικής αρχής για τονωτικές ενέσεις στην τουριστική και οικονομική ζωή του τόπου 365 ημέρες το χρόνο.

Γιατί μια Δημοτική Αρχή που σέβεται τον εαυτό της και τους δημότες της, αυτό οφείλει να κάνει, όσο δύσκολοι κι αν είναι οι καιροί. Να δημιουργεί προοπτική, να ανοίγει δρόμους και να θέτει τις προϋποθέσεις για να ευημερεί η τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παλαμηδείου Άθλου Δημήτρης Κωστούρος, εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη της διοργάνωσης δήλωσε: «Ο «Παλαμήδειος Άθλος» αποτελεί πια έναν ισχυρό κρίκο σε μια εντυπωσιακή αλυσίδα από εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που έχει πάρει αυτή η Δημοτική Αρχή και οι οποίες έχουν κάνει τα χαμόγελα να επιστρέψουν στην τοπική αγορά και τους επαγγελματίες. Η άλωση του εμβληματικού Ναυπλιώτικου κάστρου και η απελευθέρωση του Ναυπλίου ήταν ένας άθλος. Το Σαββατοκύριακο τιμήσαμε τον Σταιϊκόπουλο, το Μοσχονησιώτη και τα παλληκάρια που έγραψαν μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία της πατρίδας μας. Μετά τη φετινή διοργάνωση είμαστε βέβαιοι πως η συμμετοχή των αθλητών θα αυξηθεί και μαζί με αυτήν και η προβολή του δήμου μας»

Προχωράμε μπροστά λοιπόν, χτίζοντας πάνω σε γερά θεμέλια την «Επόμενη Μέρα» για τον τόπο μας, για τους συνδημότες μας, για τα παιδιά μας. Τιμώντας την ιστορία μας, καλλιεργούμε το αύριο με σιγουριά και αισιοδοξία.