Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά 2018 στο Ναύπλιο

Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά 2018 στο Ναύπλιο

Μια ακόμη εορταστική, χριστουγεννιάτικη περίοδος φτάνει στο τέλος της και το Ναύπλιο έχει κάθε λόγο να χαμογελά, για μια ακόμη χρονιά. Η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφήνει μια πολύ γλυκιά επίγευση στο Ναύπλιο και την τοπική αγορά, μια και ο τόπος μας αποτέλεσε και φέτος πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Με τα ξενοδοχεία μας γεμάτα και τα καταστήματα εστίασης αλλά και τα εμπορικά μας να σφύζουν από ζωή, τα χαμόγελα είναι πολλά και η ικανοποίηση μεγάλη.

Και βέβαια η φετινή εορταστική περίοδος ήρθε να προστεθεί σε μια αλυσίδα επιτυχημένων αντίστοιχων περιόδων, που τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζουν την περιοχή μας. Φυσικά όλα αυτά δεν έγιναν ούτε από μόνα τους, ούτε κατά τύχη. Η σωστή προσέγγιση και η ολοκληρωμένη στρατηγική ήταν και είναι το κλειδί της επιτυχίας. Κατ’ αρχήν ο προσεγμένος αλλά και εντυπωσιακός εορταστικός διάκοσμος της πόλης και του Δήμου γενικότερα, δημιούργησαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και τη δέουσα εορταστική ψυχολογία σε ντόπιους και επισκέπτες. Οι έξυπνες και καλά οργανωμένες πρωτοβουλίες όπως το «Υποδηματοποιείον των Ξωτικών» φέτος (αλλά και αντίστοιχες τα προηγούμενα χρόνια), καθώς και ένα πολύπλευρο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα εορταστικών δράσεων και εκδηλώσεων, κέντρισαν το ενδιαφέρον των γιορτινών ταξιδευτών, καθιστώντας το Ναύπλιο προορισμό υψηλής προτεραιότητας.

Το αποτέλεσμα ήταν και φέτος, χιλιάδες επισκεπτών να κατακλύσουν την περιοχή για μια ακόμη χρονιά, με ευεργετικά για την τοπική αγορά αποτελέσματα.

Είναι σαφές πως ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του, με το βλέμμα στην «Επόμενη Μέρα» για τον τόπο και τους πολίτες του, δεν βλέπει την περίοδο των γιορτών ως μια «υποχρέωση ρουτίνας» κατά την οποία πρέπει να κρεμαστούν κάποια λαμπιόνια και τέλος. Η σημερινή Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της είδε τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο σαν μια ακόμη ευκαιρία για τον τόπο και την τοπική οικονομία. Και σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και κινείται με απόλυτη επιτυχία, κρίνοντας από το αποτέλεσμα. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, μια δημοτική αρχή που σέβεται το ρόλο της πρέπει να ανοίγει δρόμους και να δημιουργεί ευκαιρίες για την πολύπλευρη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας 365 μέρες το χρόνο και η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μια από αυτές τις ευκαιρίες.

Το Ναύπλιο και όλος ο Δήμος Ναυπλιέων και ξέρει και μπορεί να γιορτάζει ,να ζει και να δημιουργεί.